kontakt_ico  Kontakt
home_ico  Home
fb
17.5.2009 / Silesia Bike Maraton Opava - opět na výbornou! - AKTUALIZOVÁNO

Letošní ročník opavského Silesia Bike Maratonu je minulostí - tradičně se jednalo o po všech stránkách povedenou akci. Dařilo se i týmu Superior Riders, který ovládl nejednu kategorii.

Riders dali tentokrát Silesii přednost před daším dílem KPŽ v Letech u Prahy a jak se po závodě všichni jednohlasně shodli, byla to skvělá volba. Marek, Bory, Zajda a Homouš se vydali na dlouhou, 90-ti kilometrovou trať, Humr cítil povinnost 3. vítězství na kratší trati, kde jej doplnil Petr G. s Liborkem.

Dešťové mraky sobotního rána se již při rozjíždění začaly trhat, což značilo další, již devátý, ročník závodu v krásném počasí, na rychlé, suché a precizně připravené trati, která patří k nejkrásnějším u nás.

Vytrvalci se na její delší varianu vrhli za mohutného povzbuzování diváky zcela zaplněného Horního náměstí v 9 hodin, rychlíci vyrazili vstříc svým 55 km o hodinu později. Na startu nechyběly ani hvězdy jako Martin Horák nebo Pavel Padrnos - oba však tentokrát v roli předjezdců místního oligarychy. Na všechny čekal v úvodu závodu výjezd pověstné "Kalvárky" - sjezdovky v Hradci nad Moravicí, kde panovala díky stovkám fandících diváků neskutečná atmosféra, která k nadlidským výkonům vyhecovala i ty největší povaleče. Podobné to bylo i ve stoupání hradeckou zámeckou zahradou, kde byli závodníci s přibývajícími kilometry a blížícím se cílem vděční za každé vlídné i sprosté slovo a švihnutí duší či bičíkem.

Prvním, kdo dorazil do cíle v Kylešovicích byl Martin a to jako vítěz krátké trati. I když se již v prvním stoupání vydal do samostatného úniku, závod pro něj nebyl procházkou růžovou zahradou - druhému v cíli, Tomovi Najserovi ( vítěz kategorie nad 30 let ), gratuloval ještě svíjejíc se na zemi v křečích. Na příjezd 3. a 4. v pořadí si již Humr přivstal -  byl jím totiž Petr G. ( 1. v kat. nad 40 let ) následovaný Liborkem ( 2. v kat. 19-29 ).

Dlouhé trati kraloval zkušený maratonec Karel Hartl, potěšil však především Zajda 8. místrem, Kapitán bory díky 12. místu celkově ovládl kategorii nad 40 let, kde jej doplnil stříbrný Marek ( 14. celkově. S lehkým odstupem ( 82. ) dorazil do cíle zdecimovaný Homouš. Omluvou mu budiž, že se momentálně soustředí spíše na boj o inženýrský titul ( držíme palce Rádíčku! ). Zlatým hřebem bylo vyhlášení největšího fešáka závodu, kde titul mnoha adeptům z řad Superior Riders poprávu vyfoukl Radeček, jehož garderóba opravdu nemá v pelotonu konkurenci.

Po veselém vyhlašování vítězů a bohaté tombole se v areálu U chovatelů rozjel neméně veselý a divoký večírek, který k Silesii neodmysliteně patří. Jeho hlavní hvězdou se stal Petr G., který všechny přítomné uchvátil svou velice důmyslnou modifikací Kosmodiku.

Za krásný sportovně-společenský zážitek je potřeba závěrem poděkovat sehranému pořadatelskému týmu okolo Michala Hájka, veliteli areálu Radimu Juráňovi, dobrovolníkům na trati, skvělým moto-předjezdcům v čele s Toníkem Gorusem, fantastickým divákům a všem zůčastněmým závodníkům.

Kompletní výsledky Silesia Bike Maratonu naleznete přímo na jeho oficiálních stránkách.


» fotografie z akce

» Návrat

Superior Riders E-SHOP

Nejjednodušší cesta k vybavení týmu Superior Riders a dalším produktuktům jeho partnerů   » více...

Superior Riders E-SHOP

Kalendář závodů

V kalendáři najdete odkazy na propozice, výsledky, reporty a fotky z jednotlivých závodů   » více...

Nevíte si rady s tréninkem?

Tréninkový poradce Superior Riders Vás zasvětí do tajů efektivního tréninku a správné výživy   » více...

Máte technický problém?

Řešení technických problémů, návody, tipy a servisní manuály pohledem Superior Riders   » více...

Fotogalerie

Fotografie ze závodů, výletů, soustředení a nejrůznějších dalších akcí. » více...

Supriders © 2008 l Developed by Kinet