kontakt_ico  Kontakt
home_ico  Home
fb
14.6.2008 / KPŽ Gluszyca Marathon, Gluszyca - Polsko

Budova broumovského letiště se stala útočištěm pro pět supriderů, kteří zde strávili noc před polskou zastávkou seriálu Kolo pro život. Ničím nerušený spánek, útulné prostředí, kuchyňka jako u Svaťovy babičky a probuzení do slunečného rána byly předzvěsti kvalitních výkonů na údajně nejtěžším bikemaratonu na území Polska.

Véna Hornych na pozici stavitele tratě by některými pasážemi uspokojil i jména jako Rakoncaj, Messner nebo Jaroš a aby navodil správnou atmosféru, neváhal se pro průjezd podzemní Hitlerovou továrnou, vybavit i slušivým knírkem. Každopádně však účastníky rozdělil na dva tábory - první jej kritizovali pro přehnanou náročnost závodu, druzí velebili za opravdový bikový zážitek v krásné přírodě, který byl po leteckých dnech v Příbrami a Jistebnici vítaným zpestřením. Vážnější nepříjemností však bylo bloudění, které zamíchalo s pořadím i na čelních postech. Martin Horák tak díky neúmyslnému zkrácení přišel o druhé místo, které by mu podle všeho po dravé jízdě v cíli patřilo a diskutabilní bylo bohužel i pořadí na dalších příčkách.

Zaslouženým vítězem byl vyhlášen Ondra Fojtík před Karlem Hartlem a Martinem, který pro Superior Riders vybojoval první místo v kategorii do 30-ti let. Výborně jedoucí Svaťa byl bohužel postižen tou horší variantou bloudění a do cíle se dostal s velkou ztrátou na 67. místě. Zodpovědnost tak ležela na bedrech Michala, který nezklamal a přiřítil se do cíle na 19. místě, Marek si při závěrečné ceremonii postál na pódiu díky 32. místu, což znamenalo 4. místo v kategorii. Libor se projevil jako velký bojovník a i přes zdržení způsobené defektem dokončil jako 41. Díky těmto výsledkům a vyššímu koeficientu obtížnosti tohoto závodu se dá očekávat bohatá bodová sklizeň pro týmovou Prestige trophy.


» fotografie z akce

» Návrat

Superior Riders E-SHOP

Nejjednodušší cesta k vybavení týmu Superior Riders a dalším produktuktům jeho partnerů   » více...

Superior Riders E-SHOP

Kalendář závodů

V kalendáři najdete odkazy na propozice, výsledky, reporty a fotky z jednotlivých závodů   » více...

Nevíte si rady s tréninkem?

Tréninkový poradce Superior Riders Vás zasvětí do tajů efektivního tréninku a správné výživy   » více...

Máte technický problém?

Řešení technických problémů, návody, tipy a servisní manuály pohledem Superior Riders   » více...

Fotogalerie

Fotografie ze závodů, výletů, soustředení a nejrůznějších dalších akcí. » více...

Supriders © 2008 l Developed by Kinet