kontakt_ico  Kontakt
home_ico  Home
fb
2.8.2008 / Otrokovická 50, Otrokovice

V duchu hesla „nejlepší trénink je závod" se první srpnovou sobotu postavil na start padesátikilometrového závodu v chřibských kopcích Svaťa, Victor a Martin

Zázemí, bohužel poměrně málo známému, závodu poskytl Rybářský areál v Otrokovicích, odkud se krátce po jedenácté hodině vydalo početné startovní pole vstříc krásnému bikovému zážitku. Podle vyprávění pamětníků se trať oproti minulým ročníkům změnila k nepoznání. Místo nudných asfaltek a šotolinových cest letos převažovaly hravé úseky v lesích, rychlé sjezdy a prudké, poměrně technické, výjezdy. Nejrychleji se ze Superior Riderů Chřiby prohnal Svatopluk, který podlehl vítězi závodu Ondrovi Fojtíkovi těsně až na cílové rovince, zatímco na výkonu Martina s Victorem se tragicky podepsaly bezesné noci strávené v týmové garáži přestavbou obyčejného pětidvéřového Citroenu AX ve stylové sportovní kupé AX SR Promocar 1.1i Coupé a oba závod  dokončili hluboko mezi poraženými.

Černobílý stan byl jako již tradičně centrem veškerého kulturního dění, obchodních schůzek a jednání. Zážitky z italského Ironbiku zde přednášel jeho čtyřnásobný vítěz Radek Šíbl, před stanem dával na odiv svou mužnou štětinatou hruď Holyšák zvaný též Ouško, čímž přiváděl do rozpaků svého talentovaného svěřence Matěje, posedět přišel i medailista z maratonského MČR Radim Herman a jeho osvěžujícím stínem nepohrdl ani nadmaratónec Foja. Stranou zájmu nezůstával samozřejmě ani novotou vonící týmový vůzek.

Příjemně strávená sobota vyvrcholila tombolou a vyhlášením vítězů, kde si na bedně celkem třikrát postál Svaťa. Jednou i v doprovodu svých druhů - družstvo Superior Riders obsadilo 3. místo. Celý kolektiv pořadatelů odvedl po všech stránkách výbornou práci, které vévodil skvělý výběr trasy závodu a její precizní vyznačení. Svůj sedmihodinový „spíkrovací" maratón zvládl na jedničku i bývalý vynikající maratonec Tomáš Rudle. Nezbývá než popřát Otrokovické padesátce mnoho dalších vydařených ročníků a větší medializaci a uvedení do podvědomí širšího okruhu cyklistů, což by si tento nádherný bikemaraton opravdu zasloužil.

 


» fotografie z akce

» Návrat

Superior Riders E-SHOP

Nejjednodušší cesta k vybavení týmu Superior Riders a dalším produktuktům jeho partnerů   » více...

Superior Riders E-SHOP

Kalendář závodů

V kalendáři najdete odkazy na propozice, výsledky, reporty a fotky z jednotlivých závodů   » více...

Nevíte si rady s tréninkem?

Tréninkový poradce Superior Riders Vás zasvětí do tajů efektivního tréninku a správné výživy   » více...

Máte technický problém?

Řešení technických problémů, návody, tipy a servisní manuály pohledem Superior Riders   » více...

Fotogalerie

Fotografie ze závodů, výletů, soustředení a nejrůznějších dalších akcí. » více...

Supriders © 2008 l Developed by Kinet