kontakt_ico  Kontakt
home_ico  Home
fb
9.8.2008 / KPŽ Karlštejn Tour, Praha

Dvanáctsetrojka týmu Superior Riders vyrazila za závodními zážitky tentokrát do Prahy, konkrétně na dostihové závodiště ve Velké Chuchli, které tvořilo zázemí 9. etapy Kola pro život.

Jízda po D1 proběhla překvapivě hladce. Minuli jsme tradičně rozvážně a ohleduplně jedoucího Rádese, nás naopak bleskově minula šedá fábie ozdobená povědomými samolepkami, což bylo pro Martina, který je členem ČSAMR ( Český svaz ametérských měřičů rychlosti ), příjemným zpestřením dlouhé cesty. V Chuchli již čekal Marek s Homoušem a po vztyčení týmového stanu se rideři vyrazili seznámit s místním terénem. Nocleh tentokrát poskytl byt Liborkovy sestřenice, který, ač situován do samotného centra Prahy, byl natolik tichý, že „bylo slyšet i vřídky růst", což bylo zárukou kvalitního spánku na pohodlných slamnících a otomanech.

Mrholení provázející chladné sobotní ráno nebylo jedinou komplikací předstartovní přípravy. Vítr totiž vanul od stájí, což způsobovalo obrovská svědivá muka nejen vyhlášenému alergikovi Radimovi, ale při škrábání byl přistižen i Victor. Po startu, který lehce pozdržela spadlá brána, obkroužili závodníci jedno rychlé kolo na klusáckém oválu, po kterém se dlouhým asfaltovým nájezdem vydali do terénu, kde je čekala pěkná trať s několika velice rychlými sjezdy. Na ty mnoho závodníků doplatilo defekty. Ty se nevyhnuly ani Liborovi a Martinovi, u kterého ovšem vše vyřešil systém No-Flats.

Nejdříve se do cíle přiřítil Svaťa ruku v ruce s Martinem ( 11. a 12. místo ), podobně spolupracovala i dvojice Victor (35.) - Homouš (37.). Marek dokončil jako 65. a Libor se i přes dva defekty vešel do první stovky na 97. místě. Svatopluk byl za své další suverénní vítězství v kategorii nad 30 let odměněn jedním netradičním dárkem - byl vylosován pro namátkovou dopingovou kontrolu, která se na pražském závodě nečekaně objevila. Celkovým vítězem se stal Jan Hruška, ženám na svém novém karbonovém SUPu dominovala Tereza Huříková.

 


» fotografie z akce

» Návrat

Superior Riders E-SHOP

Nejjednodušší cesta k vybavení týmu Superior Riders a dalším produktuktům jeho partnerů   » více...

Superior Riders E-SHOP

Kalendář závodů

V kalendáři najdete odkazy na propozice, výsledky, reporty a fotky z jednotlivých závodů   » více...

Nevíte si rady s tréninkem?

Tréninkový poradce Superior Riders Vás zasvětí do tajů efektivního tréninku a správné výživy   » více...

Máte technický problém?

Řešení technických problémů, návody, tipy a servisní manuály pohledem Superior Riders   » více...

Fotogalerie

Fotografie ze závodů, výletů, soustředení a nejrůznějších dalších akcí. » více...

Supriders © 2008 l Developed by Kinet