kontakt_ico  Kontakt
home_ico  Home
fb
12.7.2008 / KPŽ Salzkammergut Trophy, Bad Goisern (AUT)

Rakouské štace seriálu Kolo pro život se zúčastnili 4 rideři a sice Marek, Svatopluk, Victor a Radim, jenž nahradil zraněného Cukříka Michalka. Martin vinou nemoci svou premiéru o rok odložil.

Do dějiště závodu vesničky Bad Goisern jsme dorazili v pátek odpoledne. Jen co jsme postavili stany, začalo úchvatné atmosférické představení, ohromné dech beroucí blesky křižovaly nebesa, rozbíjely skály, pálily stromy a zabíjely lidi. Po hodince se situace uklidnila a my mohli vyrazit na prezentaci. Lehkou komplikaci při výdeji Radimova čísla vyřešil bezelstný úsměv a všeřešící hláška: "Hele bábo dej sem to číslo, jinak bude hrůza!". Čísla máme, teď už jen doladit SUPy a můžem vyrazit do spacáčků vstříc předzávodním snům.

Marek rozložil svůj bivak na tribuně stadionu, u něhož jsme stanovali, Svatopluk tím získal celý čtyřmístný stan jen pro sebe a získané pohodlí si nemohl vynachválit. Pokud jde o Radima a Victora raději budeme dělat, že jsme ony záhadné zvuky, které se před usnutím z jejich stanu ozývaly, neslyšeli.

Marathónský dobrodruh Marek zvolil trasu A (209km) se startem v 5:00. Po 12-ti hodinách utrpení se objevuje u stanů v kempu. Lehce se třepe a celkově nevypadá zrovna čerstvě, není se ovšem čemu divit. Později se dozvídá své umístění-celkově 46. a v tu chvíli se mu na tváři rozzáří znatelný úsměv a spokojenost. Nejen Marek,ale i všichni absolventi trasy A si zaslouží obrovský respekt!

Start trasy B (109km) v 9:00 zbylí rideři krapet podcenili, neexistují výkonnostní bloky, takže platí klasické pravidlo kdo dřív přijde ten dřív jede. Svaťa ukazuje vyjednávací talent a získává VIP místo hodně ve předu, kluci berou za vděk místy, kde minutu po výstřelu nehnutě stojí. Ještě na startu začíná pršet a mrholí i další hodinu a půl, pak vylézá sluníčko a vesele nám pere při výjezdech do zad. Svaťa s Radimem se s tratí prali dle svých možností a výsledky tomu odpovídají. Svaťa celkově 11. - nejlepší z Čechů. V cíli překvapivě prohlásil:"No nebylo to lehké, dokonce jsem dvakrát shodil na malou!". Radim celkově 127., kopce jezdil zásadně na malou, lehkou ztrátu způsobil defekt se kterým se mu se štěstím podařilo dojet do servisu, kde mu s výměnou pomohl usměvavý mechanik...sympaťák. Victor půl závodu odváděl špičkový výkon, ale pak mu do cesty vstoupil dřevorubec Hans a bylo po nadějích. Hans potřeboval pomoct naložit vlečku dřeva a Victor, jenž je znám tím, že pomoc bližnímu svému zásadně neodmítá, odhodil závodní ambice a jal se dřevorubcovi pomáhat. Po třičtvrtěhodince bylo hotovo. Hans s obligátním „Danke schoooon“ podal Victorovi ruku a ten mohl pokračovat. Konečný verdikt: krásné 296. místo plus vlečka dřeva. To vše za 6,5 hodiny.

V cíli jsme perný den řádně zapili a těšili se na bohatou tombolu. Letos jsme ještě nic nevyhráli, tak snad tu by to mohlo vyjít, říkali jsme si. Hned první losovaná cena ( nejhorší ze všech ) a z reproduktorů se ozývá: „B1507...Radim Hapalaaaaa ...“. Toho v tu chvíli popadají mrákoty a již s notným chmelovým pohledem si to míří na pódium pro novu Nokii. Hezké zakončení dne. V tom okamžiku se z kopců stávají kopečky a Radim, jako i zbylí rideři se těší na příští ročník.

Salzkammergute 2009 zas přijedem, ale tentokrát se budeme smát my, jak se říká: "Kdo se směje naposled, ten...!"


» fotografie z akce

» Návrat

Superior Riders E-SHOP

Nejjednodušší cesta k vybavení týmu Superior Riders a dalším produktuktům jeho partnerů   » více...

Superior Riders E-SHOP

Kalendář závodů

V kalendáři najdete odkazy na propozice, výsledky, reporty a fotky z jednotlivých závodů   » více...

Nevíte si rady s tréninkem?

Tréninkový poradce Superior Riders Vás zasvětí do tajů efektivního tréninku a správné výživy   » více...

Máte technický problém?

Řešení technických problémů, návody, tipy a servisní manuály pohledem Superior Riders   » více...

Fotogalerie

Fotografie ze závodů, výletů, soustředení a nejrůznějších dalších akcí. » více...

Supriders © 2008 l Developed by Kinet