kontakt_ico  Kontakt
home_ico  Home
fb
23.8.2008 / KPŽ AM Bikemaraton, Karlovy Vary

V téměř kompletním složení se Superior Riders vydali na nejvzdálenější závod Kola pro život do Karlových Varů. Chyběl pouze Michal, který po zlomenině klíční kosti trénuje zatím pouze na silnici.

Po dlouhé a únavné cestě poznamenané Victorovými problémy s aplikací obřího vitamínového čípku a uzavřenou pražskou jižní spojkou se ještě část týmu stihla v lehkém dešti seznámit s místním terénem a poté co déšť zesílil, ulehli všichni k zaslouženému spánku. Ten zpestřil pouze Ondra Fojtík s Oldou Haklem, kteří asi hodinu udatně bojovali se zkaženým zámkem jejich sousedního pokojíčku.

Ráno bylo sice chladné, ale ustávající déšť a trhající se mračna byla předzvěstí pěkného závodu, jehož základem byla především zdejší atraktivní a dobře zajištěná trať. Tu tvořil zhruba padesátikilometrový okruh, jehož velká část vedla po krásných pěšinkách v bezprostřední blízkosti centra Karlových Varů, ale pořadatelé závodníky neochudili ani o průjezd okolo mezinárodního letiště. Díky písčitému podloží neměl noční déšť na sjízdnost trati významnější vliv a celý závod byl tak velice rychlý. Ve 12 hodin odstartovali závodníci ČP v půlmaratonu společně s vytrvalci jedoucími celý okruh dvakrát. Druhou variantu zvolili shodně všichni členové Superior Riders.

Jasnou jedničkou týmu byl opět Svaťa, který i přes defekt proťal cílovou čáru na 5. místě celkově a v kategorii nad 30 let jej pokořil pouze skvěle jedoucí Mira Janota. Humrův výkon byl neblaze ovlivněn novými rovnátky, na které si stále ještě zvyká a dokončil na nelichotivém 16. místě. 30. dojel Victor, výkonem naopak mile překvapil Homouš, který byl i přes defekt a křeče 39. Nešťastníkem dne byl Liborek, který měl závod famózně rozjetý, ale v euforii bohužel značně podcenil pitný a stravovací režim a do cíle se dotrápil na 41. místě. 45. příčka patřila Markovi a defekt se bohužel nevyhnul ani kapitánovi Borymu, kterého odsunul na 62. místo. Vítězi se stali aktuální mistři republiky ve vytrvalostních disciplínách - 100 kilometrové maratónské trati dominoval Jirka Ňumi Novák před zámečnickým duem týmu Toyota Dolák, zatímco kratšímu pohárovému závodu vévodil Kristián Hynek, který tentokrát nedal šanci ani démonickému Janu Hruškovi. Na bedně oba doplnil Giovan Robert Novotný.

 


» fotografie z akce

» Návrat

Superior Riders E-SHOP

Nejjednodušší cesta k vybavení týmu Superior Riders a dalším produktuktům jeho partnerů   » více...

Superior Riders E-SHOP

Kalendář závodů

V kalendáři najdete odkazy na propozice, výsledky, reporty a fotky z jednotlivých závodů   » více...

Nevíte si rady s tréninkem?

Tréninkový poradce Superior Riders Vás zasvětí do tajů efektivního tréninku a správné výživy   » více...

Máte technický problém?

Řešení technických problémů, návody, tipy a servisní manuály pohledem Superior Riders   » více...

Fotogalerie

Fotografie ze závodů, výletů, soustředení a nejrůznějších dalších akcí. » více...

Supriders © 2008 l Developed by Kinet