kontakt_ico  Kontakt
home_ico  Home
fb
30.8.2008 / KPŽ Priessnitzova 60, Jeseník

Horské lázeňské město Jeseník hostilo závodníky 11. dějství letošního seriálu Kolo pro život - tradiční Priessnitzovy 60. Na startu ani tentokrát nechyběli Superior Riders, kteří po Michalově zranění z Drásala nastoupili konečně v plném počtu.

V otázce cesty nebyl tentokrát černodresý tým jednotný - Martin se do Jeseníků v rámci testování prototypu batohu Superior vydal ve čtvrtek pěšky, v pátek osamoceně vyrazil autem Victor, kterému se cestou nevyhnula žaludeční nevolnost a zbytek sestavy dorazil v sobotu nedlouho před startem. Ten byl situován přímo na náměstí a v pravé poledne vypustil masu závodníků vstříc opravdu poctivým 60-ti kilometrům v horách okolo Jeseníku. Kromě převýšení byla trať záludná především rozbitými kamenitými sjezdy, ve kterých na defekt doplatilo mnoho jezdců. Ostatním se naopak odměnila krásnými výhledy a průjezdem přes malebný Rejvíz.

Vítězství téměř domácího Jana Hrušky překvapilo málokoho, milým překvapením byla naopak Svaťova účast ve spurtu o 2. místo - v něm nakonec sice podlehl Vencovi Ježkovi a Aleši Kestlerovi a obsadil celkově 4. příčku, stal se ale opět suverénním vítězem své věkové kategorie. Martin dorazil do cíle v závětří mohutných lýtek Pavla Boudného na 7. místě, skvostný výkon a příkladnou spolupráci na trati předvedlo duo Victor ( 17. místo ) a Homouš ( 19. místo ), 39. příčka vynesla kapitánovi Borákovi bronz v kategorii nad 40 let, jako 53. proťal cílovou čáru Marek. Zajdův comeback na závodní tratě byl díky rozbité trati velice bolestivý, přesto Michal dokončil na slušném 59. místě. Tradičním smolařem dne se stal Liborek, který vyrobil v boku svého pláště ohromnou trhlinu a s vyhřezlou duší dojel na 67. příčce. Fanoušky Superioru potěšila 2. místem mezi juniorkami také Denisa Stodůlková sedlající karbonovou variantu týmového speciálu SUP.

Příjemnou atmosféru v cíli zpestřilo běsnění Pavla Čábelického, který se nezdráhal šikanovat stávající i bývalé svěřence Rádese Kořínka, po tombole pak Superior Riders společně s týmem Dekhome Cannondale uspořádali autogramiádu a focení s největší českou desetibojařskou hvězdou. Roman sice rozdával úsměvy na všechny strany, přesto na něm byl patrný stín nevydařeného olympijského závodu. Byl málomluvný a na rozdíl od svých pohledných asistentek působil plochým dojmem. Tečkou za Priessnitzovou 60 byl srdceryvný příběh malého Kamila, marně vyhlížejícího svého otce u trati. Do pátrací akce se ochotně zapojil i Victor, který v noci znovu projel celou trať a Martin ráno zbudoval vysokou pozorovatelnu, ze které ostřížím zrakem pročesával okolí. Redbullem nadopovaný Kamil se však tatínkova objetí dočkal až v neděli ráno, poté, co se otec vrátil z trati 246 kilometrového „Jesenického smrťáku" značeného nebezpečně podobnými šipkami jako závod KPŽ.

 


» fotografie z akce

» Návrat

Superior Riders E-SHOP

Nejjednodušší cesta k vybavení týmu Superior Riders a dalším produktuktům jeho partnerů   » více...

Superior Riders E-SHOP

Kalendář závodů

V kalendáři najdete odkazy na propozice, výsledky, reporty a fotky z jednotlivých závodů   » více...

Nevíte si rady s tréninkem?

Tréninkový poradce Superior Riders Vás zasvětí do tajů efektivního tréninku a správné výživy   » více...

Máte technický problém?

Řešení technických problémů, návody, tipy a servisní manuály pohledem Superior Riders   » více...

Fotogalerie

Fotografie ze závodů, výletů, soustředení a nejrůznějších dalších akcí. » více...

Supriders © 2008 l Developed by Kinet