kontakt_ico  Kontakt
home_ico  Home
fb
6.9.2008 / KPŽ Cyklobraní, Jevišovka

Tropické počasí dotvářelo jižanskou atmosféru nejrychlejšího závodu KPŽ vedoucího malebnými vinicemi na Česko-Rakouském pomezí. Pro Superior Riders měl však burčák v cíli letošního Cyklobraní barvu krve a poněkud hořkou příchuť.

Rutinní předstartovní přípravu zpestřil tentokrát pouze jakýsi zajíc, který si to z pole namířil přímo pod kola SUPu rozjíždějícího se Homouše a jen díky bleskurychlé reakci tohoto mírumilovného a citlivého člena týmu nebyl zmařen cenný zvířecí život. O půl dvanácté se pak vydalo celé startovní pole z Jevišovky na rovinatý okruh vedoucí převážně po šotolinových cestách, který mělo absolvovalo dvakrát.

To bohužel nebyl případ Marka, který se po pěti kilometrech připletl do nepříjemného pádu a do cíle se vrátil s hlubokou tržnou ranou na ruce. První stoupání pak bylo svědkem Victorova ublinknutí a dělení pelotonu na skupinky. O stíhání té první, ve které nechyběli favorité závodu, se staral Liborek s Martinem a čerstvým mistrem republiky v 24hodinovce Tomášem Trunschkou. Humr se však brzy začal trápit a na jeho místě jej musel zastoupit odlehčený Victor. Michal učinil k další krok k vydání svého Velkého Zajícova průvodce pohotovostmi a chirurgickými ambulancemi, když v rychlé zatáčce trefil kámen, který jej nemilosrdně poslal k zemi. Na "degustaci" břeclavské nemocnice, kterou mimochodem ohodnotil třemi hvězdičkami ( z pěti možných ), se vydal s veškerou parádou - modrými záblesky majáků a řvoucí sirénou sanitky. Neméně efektně si počínal Homouš, když si před nájezdem do druhého kola došel mazácky vyměnit duši přímo do týmového stanu - defekt v takto rychlém závodě znamená konec nadějí na dobré umístění. To si na čele druhé skupiny uvědomil i skvěle jedoucí Victor poté, co se z jeho pláště začalo ozývat zlověstné syčení. Ani tentokrát jej však Luborem nainstalovaný bezdušový systém Joe´s No-Flats nezklamal a trhlinu v Racing Ralphu během pár metrů zacelil.

Nedlouho nato došlo na cílový spurt, kde Victor vybojoval své nejlepší letošní umístění - 14. místo. Hrdinou dne byl však jednoznačně Liborek, který po většinu závodu diktoval tempo své skupiny a až na cílové pásce přišel o medailové umístění v kategorii. 11. příčkou v celkovém pořadí si však řekl o velkou pochvalu. Vyliskat by naopak zasloužil Humr za 22. místo. Kapitán Borák byl však natolik obměkčen krásou Terezy Huříkové, která mu předala cenu za 3. místo v kategorii nad 40 let ( 24. celkově ), že veškeré prohřešky řešil pouze vlídnou domluvou. Houmouš kolonku "umístění" ve svém deníčku zaplnil tentokrát krásným numerem 111.

Zajdova zranění se nakonec neukázala jako příliš vážná, Markova packa byla precizně zašita šikovnými opavskými chirurgy a Liborek snad definitivně prolomil letošní závodní smůlu, když byl za svůj skvostný výkon odměněn výhrou hlavní ceny v tombole - kola Specialized Hardrock XC ve velikosti 19", které za sympatických 6500,- Kč rád přenechá novému majiteli ( Liborka nahánějte na tel. 739638278 ).

Svaťa dal v sobotu přednost boji o titul valašského MTB krále na stejnojmenném a pro něj takřka domácím závodě v Huslenkách, kde po výborném výkonu podlehl pouze jeho veličenstvu Ondrovi Fojtíkovi.


» fotografie z akce

» Návrat

Superior Riders E-SHOP

Nejjednodušší cesta k vybavení týmu Superior Riders a dalším produktuktům jeho partnerů   » více...

Superior Riders E-SHOP

Kalendář závodů

V kalendáři najdete odkazy na propozice, výsledky, reporty a fotky z jednotlivých závodů   » více...

Nevíte si rady s tréninkem?

Tréninkový poradce Superior Riders Vás zasvětí do tajů efektivního tréninku a správné výživy   » více...

Máte technický problém?

Řešení technických problémů, návody, tipy a servisní manuály pohledem Superior Riders   » více...

Fotogalerie

Fotografie ze závodů, výletů, soustředení a nejrůznějších dalších akcí. » více...

Supriders © 2008 l Developed by Kinet