kontakt_ico  Kontakt
home_ico  Home
fb
13.9.2008 / KPŽ Ještěd Tour, Liberec

V pátek 12.9. vyrazili Superior Riders na další závod seriálu KPŽ v nepočetné formaci oslabené o Martina, který jel na výlet do Livigna a ultramaratonce Marka léčícího si nepěkné zranění z Jevišovky.

Victorovi s Libim utekla cesta díky stopařce nezvykle rychle a po příjezdu zbývající pětice se Riders vydali pokochat Libercem. Jako doprovod, domestik, fotograf, maskot a fanoušek týmu byl přítomen polámaný Zajda, který se ovšem po požití několika doušků pěnivého moku vymykal kontrole a v ulicích velkoměsta předváděl neuvěřitelné artistické kousky, za které by se ani sám mistr Berousek nemusel stydět. Všichni krátce nasáli atmosféru místní discotéky zvané též dydžina a pak už se šlo spát. Ráno si kluci uvědomili, že létu už je konec, když při vysednutí z auta naběhla na nohách husina, teploměr nepřekročil hranici osmi stupňů celsia a ani do startu, situovaném v nově vybudovaném lyžařském areálu Vesec, se teplota o moc nezvedla. Obě tratě, jak 50, tak 90km, startovaly současně, což bylo zárukou pekelného tempa prvních kilometrů.

Organizátoři předvedli opravdu pěkný kus práce, trať byla velice výživná co se technických výjezdů i sjezdů týče, nechyběla dlouhá stoupání a o krásný výhled se staral vrchol Ještědu. Hned ze začátku se utrhla skupina převážně s jezdci z krátké tratě, v závěsu za nimi jel neohroženě osamocený Svaťa a dále za ním skupinka, ve které nechyběl Viki a Libi jenž si hlídali své soupeře v kategorii. Dále za nimi, se v další skupince pohybovali kapitán Jirka a chemik Radim. Svaťa, který si dojel vedoucího Ondru Fojtíka a Oldu Hakla si závod vychutnával až do doby, kdy ho postihl první defekt. Bohužel nebyl poslední a o několik kilometrů dál ho potkal druhý - musel si tak počkat, až mu duši přiveze Liborek. Pak zahájil neuvěřitelnou stíhací jizdu, jejímž vyvrcholením byl neuvěřitelný spurt o druhé místo. Celkové třetí místo je vzhledem k defektum skvělé a v kategorii mu s přehledem stačilo na vítězství. Jako další se do cíle přihnal Liborek na 11. místě, jenž si opět prožil menší krizi přímo u špičatého Ještědu a přišel tak o podiové umístění v kategorii. Na 13. místě dojel poznamenaný brzkou ztrátou bidonu se zázračným elixírem Victor. Celkově 17. a 2. v kategorii dojel kapitán Jirka, který nestačil pouze na sibiřského vytrvalce Jana Kopku a opět se jako opravdový kapitán postaral o značný příděl týmových bodů. Perfektně měl rozjetý závod i náš obr a chemik v jedné osobě Hepošek, kterému se stal osudný trn, který zapříčinil pomalý defekt a i takový pan mechanik jako Radés, který po celé dopoledne pomáhal spoustě bezradných lidí s jejich technickými problémy, se někdy dopustí chybičky a tak musel ještě na posledních kilometrech čelit nástrahám duše deroucí se zpod ledabyle usazené patky svého Ralphu. Přesto na hopsajícím předním kole dokončil na krásném 21. místě.

Nezbýva jen dodat, že celkově dlouhou trať vyhrál bezkonkurenčně jedoucí Ondra Fojtík a mezi ženami Petra Kottová oba jedopucí v červenobílých dresech Toyoty Dolák. Na krátké trati uřadoval Jan Hruška a Ilona Bublová.

Sobotní den, kromě vyhlášování nejlepších závodníků uzavřela ještě tombola, v níž kluci navázali na jevišovské štěstí - tentokrát zřejmě za službu prokázanou nádherně voňavé slečně stopařce byl vylosován Victor s Liborkem.

 


» fotografie z akce

» Návrat

Superior Riders E-SHOP

Nejjednodušší cesta k vybavení týmu Superior Riders a dalším produktuktům jeho partnerů   » více...

Superior Riders E-SHOP

Kalendář závodů

V kalendáři najdete odkazy na propozice, výsledky, reporty a fotky z jednotlivých závodů   » více...

Nevíte si rady s tréninkem?

Tréninkový poradce Superior Riders Vás zasvětí do tajů efektivního tréninku a správné výživy   » více...

Máte technický problém?

Řešení technických problémů, návody, tipy a servisní manuály pohledem Superior Riders   » více...

Fotogalerie

Fotografie ze závodů, výletů, soustředení a nejrůznějších dalších akcí. » více...

Supriders © 2008 l Developed by Kinet