kontakt_ico  Kontakt
home_ico  Home
fb
7.9.2013 / Valašský krpál a MTB na Velký Javorník 2013

Nervydrásající čekání na nedělní boskovické finále Českého poháru cross country se předseda Rocco rozhodl zkrátit dvěma vrchařskými eventy.Nejdříve se již v pátek odpoledne postavil na start Valašského krpálu vedoucího ze Vsetína na Vsacký Cáb, v sobotu pak potil krev ve výjezdu na Velký Javorník.

Netradiční start Valašského Krpálu v pátek v 15:00 vyžadoval sice vypnutí soustruhu o nějakou tu hodinku dříve, toto drobné porušení pracovní kázně se však předsedovi bohatě vyplatilo. Již krátce po startu se zhostil taktovky závodu a spolu s Tomem Paprstkou rozjeli tempo neakceptovatelné pro zbytek soupeřů. To vyvrcholilo dechberoucím spurtem, v němž měl nakonec více sil Rocco a připsal si tak na účet cenný skalp cyklokrosového juniorského mistra světa. Třešničkou na dortu bylo pokoření traťového rekordu Ondry Fojtíka a mohutná metráž vyfasované klobásy.

O nezapomenutelnou atmosfértu v cíli se pak na Cábu postarala opravdová ikona cyklistiky a hambatých filmů - Mistr první zatáčky, kolega Cadela Evanse ze stáje Volvo Cannondale a valašský Gary Fisher a Rocco Sifrredi v jedné osobě - Jindra Galetka. Ten chvályhodně pěstuje lásku k těmto ušlechtilým koníčkům i u svých ratolestí - jeho dcera se nejen postavila na start, ale vybojovala i bronz v kategorii juniorek a ke zkrocení svých bujných vnadů během tohoto heroického výkonu dokonce použila dres Superior Riders! Po nezbytném "Martine poď sa s náma eště vyfotiť tady s těma medvěďama" se předseda vydal regenerovat na sobotní závod.

Ten odstartoval z frenštátské Hospůdky na Žabárně a jeho cílem byl vrchl Velkého Javorníku s nově zbudovanou rozhlednou. Rocco si nechal rozjet tempo Karlem "Šakalem" Videckým, načež byl jeho jediným soupeřem již jen chronometr Ing. Jana Šrubaře, CSc. Ten se nakonec předsedovi po 8.9km a 580m převýšení zastavil na čase 25:22,09, což znamenalo vylepšení traťového rekordu o více než minutu a půl.

Fotogalerie z temné komory Lulka Plevky

 


» fotografie z akce

» Návrat

Superior Riders E-SHOP

Nejjednodušší cesta k vybavení týmu Superior Riders a dalším produktuktům jeho partnerů   » více...

Superior Riders E-SHOP

Kalendář závodů

V kalendáři najdete odkazy na propozice, výsledky, reporty a fotky z jednotlivých závodů   » více...

Nevíte si rady s tréninkem?

Tréninkový poradce Superior Riders Vás zasvětí do tajů efektivního tréninku a správné výživy   » více...

Máte technický problém?

Řešení technických problémů, návody, tipy a servisní manuály pohledem Superior Riders   » více...

Fotogalerie

Fotografie ze závodů, výletů, soustředení a nejrůznějších dalších akcí. » více...

Supriders © 2008 l Developed by Kinet