kontakt_ico  Kontakt
home_ico  Home
fb
15.9.2013 / Olomoucký UpDown, Samotišky

Jedena z nejzábavnějších akcí sezóny se vyklubala z prvního ročníku závodu Olomoucký UpDown, který se jel uplynulou neděli pod Svatým Kopečkem.

Délka tratě: 1.7km, počet okruhů: 5... prapodivné údaje z propozic vzbuzovaly v týdnu před závodem mnoho otazníků, včetně toho, zda má vůbec cenu vstanout od televizky a v neděli do Samotišek u Olomouce vyrazit. Ze Superior Riders nedokoukali Kačeří příběhy Teta Johanka s Roccem, zatímco Fishovi stačilo típnout Sexy Deníse televizi až v půlce Willyho Foga (mají rychlejší auto). Pod Svatý Kopeček nakonec dorazil i Deza s Ňuňou plus zhruba stovka dalších závodníků a jak se později ukázalo, nikdo svého rozhodnutí nelitoval.

Prvním nezapomenutelným momentem byl start ve stylu Le Mans, kdy závodníky od jejich strojů dělilo zhruba 100m rozbahněné Johankovy louky. Poté následoval neméně záživný výjezd po polňačce a stojka po kostkách před samotnou baziliku či co na Svatém Kopečku. Tam se trať zlomila do záludného klesání nejdříve po záludné podmáčené trávě (svěcenou vodou samozřejmě), poté po ještě záludnějším makadamu a po závěrečném esícku na Johankově louce, to celé znova ještě 4x.

Superior Riders si na trati od počátku počínali mazácky - Rocco na trať vyrážel jako 2. za nebezpečným soupeřem Skaldou a v popředí se držely i obě zástupkyně něžného pohlaví. Předseda se ve druhém okruhu ujal vedení a brzy si vybudoval dostatečný náskok, který udržel až do cíle. Podobný průběh měl i závod Tety Johanky, která své soupeřky rovněž deklasovala a cíl proťala s vítězným SUPem nad hlavou. Sexy Mama Denísa bojovala s pekelným stoupáním rovněž statečně a pokud by se vyhlašovala kategorie juniorek, rozhodně by na bedně nechyběla. Tradičně parádně jeli na svých Superiorech rovněž Deza a Ňuňáč, který ovládl nejen neoficiální soutěž o nejkratší špurtky, ale svým parádně provedeným backflipem i Best Trick Contest.

Dominanci kopřivnického "eS" nad tím americkým z Morgan Hill pak potvrdil vítěz kategorie lékařů Petr Hasala v sedle Superior Team XX. Jeho zjevení v dresu Superior Riders vyvolalo v týmovém táboře velký ohlas a především dívčí část týmu začala volat po změně obsazení pokojů a ložnic na jarním týmovém soustředění...

Po rychlé melioraci laktátu z bolavých nohou následovala nejpříjemnější část olomouckého odpoledne, kterou bylo vynikající jídlo z plotny samotného mistra světa ve vaření do vrchu a neomezený přísun čepované Plzně. Ridičskou část zůčastněných stejně dobře osvěžila krvavě rudá kombajnérka a především vynikající čerstvě pražená brazilská káva.

Pořadatelům z olomouckého Bikecentra v čele s Jardou Krumpolcem patří velký dík za parádní a nevšední akci, jejíž tradice bude pod Svatým Kopečkem doufejme pokračovat i v dalších letech!

Bohatá fotogalerie z Fishova Canonu


» Návrat

Superior Riders E-SHOP

Nejjednodušší cesta k vybavení týmu Superior Riders a dalším produktuktům jeho partnerů   » více...

Superior Riders E-SHOP

Kalendář závodů

V kalendáři najdete odkazy na propozice, výsledky, reporty a fotky z jednotlivých závodů   » více...

Nevíte si rady s tréninkem?

Tréninkový poradce Superior Riders Vás zasvětí do tajů efektivního tréninku a správné výživy   » více...

Máte technický problém?

Řešení technických problémů, návody, tipy a servisní manuály pohledem Superior Riders   » více...

Fotogalerie

Fotografie ze závodů, výletů, soustředení a nejrůznějších dalších akcí. » více...

Supriders © 2008 l Developed by Kinet