kontakt_ico  Kontakt
home_ico  Home
fb
6.10.2013 / Cyklokros pro Dětský domov Melč, Davidův mlýn

Letošní cyklokrosový Oderský pohár zahájil v neděli na Davidově mlýně Cyklokros pro Dětský domov Melč.

I přes termínovou kolizi s blízkými závody v Polsku a na Slovensku se do krásného prostředí Davidova mlýna u Kružnerku sjelo více než 60 závodníků i dostatek fanoušků, kteří u fyzicky náročné trati, vedoucí také po jednom z úseků Mlýnských stezek, vytvořili fantastickou atmosféru. Nechyběly ani živoucí legendy cyklokrosu a cyklistiky vůbec - téměř kompletní klan Mlynářů, Petr Lavička, Varlat Žaludis, Petr Hýl, Ervín Krejčiřík Ondra Šenk a svou cyklokrosovou kariéru zde odstartoval rovněž Aviator.

Start prvních kategorií žáků, žákyň a kadetek se odehrál v 11. hodin a za Superior Riders zde doslova do poslední kapky krve bojovala Sexy Denísa, která nakonec brala 2. místo za vítěznou Maruškou Prejdovou.

Něžné pohlaví ve špurtkách s rychlými pruhy nechybělo ani ve druhé startovní vlně, kde Teta Johanka nejen nedala šanci žádné ze svých soupeřek, ale neztratila se ani v ostré konkurenci vyšvihaných mužů kategorií Masters 50.

Po poledni vyvrcholil závodní program nejnabitějším startem Elity, Juniorů a Masters 30 a 40, který ozdobila i řada bikerů. Naprosto neskutečný start předvedl Varlat Žaludis, který početný balík provedl nejtechničtějšími úseky tratě, načež se vedení ujal Filip Kubín (mimochodem vítěz soutěže o nejladnější překonání překážek, Kostík těsně druhý) a brzy roztrhal startovní pole do malých skupinek. Po několika okruzích se do vedení prodral Michael Kukrle z Favoritu Brno stíhaný Roccem s Petrem Hamplem za zády. Toho se později předseda setřásl, dotáhl se na Michaela a tři okruhy před cílem se ujal vedení.

Rozuzlení dramatické zápletky přinesla bohužel Roccova chyba na 2 kola před cílem, kdy šel k zemi nejdříve v jedné ze zatáček a o kousek později i na překážce tvořené traktorovými gumami, což znamenalo zhmožděný kotník a propad na 3. místo na němž Rocco nakonec také projel cílem. varlatovi s Aviatorem pak v cíli patřilo 19. a 20. místo.

Po rychlém vyhlášení vítězů byl pro všechny závodníky připraven parádní guláš a další pochutiny z kuchyně Davidova mlýna, zatímco pořadatelský tým pod hrozbou návštěvy dopingových komisařů UCI bleskově zahladil veškeré stopy po vydařeném závodě, který se však zde, jak pevně doufáme, nekonal naposled.

Velký dík patří všem zůčastněným, díky nimž se na dobrovolném startovném podařilo vybrat 5.565Kč pro Dětský domov v Melči stejně jako pořadatelskému týmu Supshop.cz, Superior Riders a Fish Family a Kostíkovi za špičkové zázemí v areálu Davidova mlýna!

Bohatá fotogalerie ze závodu

kompletní výsledky najdete po chvilce snažení na webu Oderského poháru

 


» Návrat

Superior Riders E-SHOP

Nejjednodušší cesta k vybavení týmu Superior Riders a dalším produktuktům jeho partnerů   » více...

Superior Riders E-SHOP

Kalendář závodů

V kalendáři najdete odkazy na propozice, výsledky, reporty a fotky z jednotlivých závodů   » více...

Nevíte si rady s tréninkem?

Tréninkový poradce Superior Riders Vás zasvětí do tajů efektivního tréninku a správné výživy   » více...

Máte technický problém?

Řešení technických problémů, návody, tipy a servisní manuály pohledem Superior Riders   » více...

Fotogalerie

Fotografie ze závodů, výletů, soustředení a nejrůznějších dalších akcí. » více...

Supriders © 2008 l Developed by Kinet