kontakt_ico  Kontakt
home_ico  Home
fb
20.9.2008 / KPŽ Oderská Mlýnice

Seriál Kolo pro Život se ke svému konci přiblížil předposledním závodem - tradiční a oblíbenou Oderskou Mlýnicí, jedoucí se letos jako MČR v půlmaratonu.

Deštivé a nebývale studené ráno přivítalo závodníky i jejich třesoucí se doprovod v Klokočůvku u Oder. Ridery přijel podpořit nejen Konva, týmový mrzák Zajda a Mára, ale především tréninkový konzultant Horst. Jako první okusily bahenní pleťovou masku děti, mezi nimi i nadějný kapitánův potomek Vojta ( mimochodem velký oblíbenec Pepy Dresslera ) sedlající v dresu BTR zmenšeninu týmových strojů Superior Riders. Dětské závody nepostrádaly jako obvykle velké nasazení všech zůčasněných, jehož výsledkem byl bahnem ohozené AX stojící v těsné blízkosti trati.

S blížícím se startem se začaly okolní hvozdy plnit rozjíždějícími se jezdci, zatímco nešťastníci bez vyjetého pořadí již mrzli ve startovních koridorech. Na čelo toho prvního se těsně před dvanáctou hodinou postavily legendy české silniční i horské cyklistiky, které rozjely tempo úvodních metrů. Největší pozornost poutal vedle Jančího a Pepana starý lišák Rádes - slušivým oblečkem PEARL iZUMi a především svým strojem, jímž byl překvapivě namísto jednonohého Cannondalu rudý S-Works Epic.

Startovní pole výrazněji rozdělilo tradičně až první těžké stoupání od brodu, letos navíc ztížené kluzkým a mazlavým bahnem. Svaťa s Martinem zde nevydželi tempo první skupiny favoritů, na čele té další se však přiřítili pod diváky obsypanou Mlýnici. Více se nechal vyhecovat Martin, který však v závěru závodu silně promrzl a tak cílem nejdříve prosvištěl Svaťa na 19. místě, kterým si zajistil mistrovský titul v kategorii M30-39. Výborně jedoucí Victor dojel 27. ( skvělé 5. místo v kategorii M19-29 ), následován Martinem ( 28. ), neustále se zlepšujícím Liborkem ( 32. ) a Homoušem ( 37. ). Zabahněný kapitán Bory se v cíli objevil jako 60. Na stupních vítězů si přesto nakonec postáli všichni závodníci Superior Riders, když jejich družstva obsadila 2. a 3. místo za vítěznou bandou Vency Ježka.

Po dlouhém vyhlašování vítězů a tombole byli Riders poctěni návštěvou nejstaršího účastníka závodů KPŽ, pana Přemysla Dostalíka v týmovém stanu. Bujarý pozávodní večírek, který byl loni impulsem pro vznik Superior Riders ( nynější členové týmu se po něm seznámili ve vyšetřovací vazbě v Hranicích, kde zjistili, že kromě vandalismu je spojuje i láska ke kolu ) se letos pro nepřízeň počasí nekonal, což možná ochudí českou MTB scénu o další podobně úspěšný velkoklub.

Petr Konečný v čele pořádajícího klubu 2K Odry letošní Mlýnicí dokázal, že vytrvalostní mistrák nemusí vždy končit fiaskem a připravil další povedený ročník toho oblíbeného závodu. Doufejme jen, že na ten příští bude opět svítit podzimní slunce.


» fotografie z akce

» Návrat

Superior Riders E-SHOP

Nejjednodušší cesta k vybavení týmu Superior Riders a dalším produktuktům jeho partnerů   » více...

Superior Riders E-SHOP

Kalendář závodů

V kalendáři najdete odkazy na propozice, výsledky, reporty a fotky z jednotlivých závodů   » více...

Nevíte si rady s tréninkem?

Tréninkový poradce Superior Riders Vás zasvětí do tajů efektivního tréninku a správné výživy   » více...

Máte technický problém?

Řešení technických problémů, návody, tipy a servisní manuály pohledem Superior Riders   » více...

Fotogalerie

Fotografie ze závodů, výletů, soustředení a nejrůznějších dalších akcí. » více...

Supriders © 2008 l Developed by Kinet