kontakt_ico  Kontakt
home_ico  Home
fb
19.4.2014 / ČP XCO No.1, Teplice

Stejně jako loni, začal letošní český pohár cross country závodem na rychlé trati v Teplicích. Ten se tentokrát pyšnil navíc statusem UCI C1, což na start přilákalo kromě kompletní české špičky i nebývale početnou a kvalitní mezinárodní konkurenci.

Superior Riders vyrazili do západočeského lázeňského města v osvědčené XC sestavě Sexy Denisa, Teta Johanka, Císařpán Vojta, Kéry a předseda Rocco. Nad dodržováním zásad slušného chování, etikety a zdravé výživy dbal jako již tradičně Fish. Po příjezdu na místo proběhla fůze se spřáteleným týmem Superior Rubena, jejímž výsledkem bylo apartní šapitó o rozloze několika hektarů (pro snadnou intertýmovou komunikaci na tak velkou vzdálenost zřídil ve stanech Kéro s Lukinem Vlachem dokonce sofistikovanou potrubní poštu).

Sobotní závodní program začal pro tým až po poledni společným startem něžného pohlaví. Obě zástupkyně Riders si v nabité konkurenci počínaly neohroženě a kromě brilantních technických dovedností se na trati prezentovaly i nezaměnitelným šarmem. Cílem pak projela Sexy Denisa jako 17. kadetka a Teta Johanka jako 29. elitní žena. Nebýt drobného zdržení na způsobeného úlekem z výstřelu startovní pistole byla by to jistě bedna.

Okolo čtvrté hodiny odpolední vyrazilo na trať téměř 80 eliťáků v čele s Jardou Kulhavým. Trio Riders si vedlo od samého začátku skvěle a okupovalo první polovinu startovního pole. I přes nepříjemné svalové zranění lýtka z rozbíhání na válcích, které si vyžádalo zásah MUDr. Lubina Fokodela a jeho tejpovací pásky a zákeřný defekt předního kola (děkujeme tímto prof. Pavlu "Tlusťochu" Čábelickému za nezjištnou pomoc v depu) si nejlépe vedl Rocco, který nakonec vybojoval cenné 27. místo. S ještě větší nepřízní osudu se však musel vypořádat skvostně jedoucí Vojťas, který po problémech s kufrem musel žadonit o náhradní tretru. Ani to však nadějného pražského floutka nepřipravilo o umístění v top 50 - konkrétně 47. místo. Smutným hrdinou byl Kéro, kterého zdravotní problémy donutily ze slibně rozjetého závodu odstoupit.

Na bedně tentokrát Superior Riders zastoupili kolegové ze SUPího gangu Honza Nesvadba (2.), Marek Konwa (3.) a Ňůmi (5.) - gratulujeme!

Bohatou fotodokumentaci naleznete na fesbučiku a samozřejmě i týmovém Rajčeti


» Návrat

Superior Riders E-SHOP

Nejjednodušší cesta k vybavení týmu Superior Riders a dalším produktuktům jeho partnerů   » více...

Superior Riders E-SHOP

Kalendář závodů

V kalendáři najdete odkazy na propozice, výsledky, reporty a fotky z jednotlivých závodů   » více...

Nevíte si rady s tréninkem?

Tréninkový poradce Superior Riders Vás zasvětí do tajů efektivního tréninku a správné výživy   » více...

Máte technický problém?

Řešení technických problémů, návody, tipy a servisní manuály pohledem Superior Riders   » více...

Fotogalerie

Fotografie ze závodů, výletů, soustředení a nejrůznějších dalších akcí. » více...

Supriders © 2008 l Developed by Kinet