kontakt_ico  Kontakt
home_ico  Home
fb
5.7.2008 / KPŽ Bikemaraton Drásal - Holešov

Uplynulou sobotu již po patnácté zaplnily přírodu hostýnských vrchů stovky cyklistů zdolávající kultovní bikemaraton Drásal. Na holešovském náměstí se brzy ráno na start dlouhé, 115–ti kilometrové, trati postavilo i všech osm členů týmu Superior Riders, pro něž byl tento takřka domácí závod jedním z vrcholů cyklistické sezóny.

Hned od startu byli závodníci v černých dresech hodně vidět. Nachlazený Humr sice vedoucí skupinu opustil již v prvním stoupání, více než plnohodnotně jej zde však zastoupil Svaťa, který vyrazil vstříc svému dalšímu vynikajícímu výsledku na této trati. Dopředu se spanilou jízdou jako perský princ dral Homouš, dokazující všem, jak skvěle se dokáže připravit na svůj oblíbený závod a na slušných pozicích se pohybovali i ostatní jezdci na černých SUPech.

Do cíle v zámecké zahradě, kterým jako absolutní vítěz projel v traťovém rekordu Ondra Fojtík se dostal Svatopluk jako 5. a stal se tak zaslouženým vítězem své věkové kategorie. Martin, který se v polovině závodu nakonec trochu rozjel, nepřerušil sérii svých drásalovských pódiových umístění, když mu 7. místo v celkové klasifikaci vyneslo 5. místo mezi elitou, 21. místem zazářil po skvělé jízdě Rádis, s bolestivou grimasou ve tváři projel cílem jako 32. Michal, který měl na trati nepříjemný pád a jak se později ukázalo, velkou část závodu hrdinně absolvoval se zlomenou klíční kostí, další bednu pro Riders vybojoval Marek, jehož 33. místo znamenalo bronz v kategorii nad 40 let, křečemi sužovaný Victor vybojoval 46. místo, Tarzan Liborek 52. a posledním článkem úspěšného řetězu se stal kapitán Bory, který po žaludečních potížích na trati dokončil jako 61.

Drásal byl opět obrovským zážitkem – nejen svou náročnou tratí v krásném prostředí Hostýnských vrchů, ale i tradičně vynikající organizací, výbornými občerstvovačkami a skvělou atmosférou v cíli. Jediná nepříjemná vzpomínka na jeho letošní ročník snad zmizí v okamžiku, kdy se Zajda opět vyhoupne do sedla svého Superioru. Všichni mu přejeme, aby to bylo co nejdříve.

Velice pěkné fotky ze závodu, včetně Riders v akci, najdete na webu Mirka Chládka


» fotografie z akce

» Návrat

Superior Riders E-SHOP

Nejjednodušší cesta k vybavení týmu Superior Riders a dalším produktuktům jeho partnerů   » více...

Superior Riders E-SHOP

Kalendář závodů

V kalendáři najdete odkazy na propozice, výsledky, reporty a fotky z jednotlivých závodů   » více...

Nevíte si rady s tréninkem?

Tréninkový poradce Superior Riders Vás zasvětí do tajů efektivního tréninku a správné výživy   » více...

Máte technický problém?

Řešení technických problémů, návody, tipy a servisní manuály pohledem Superior Riders   » více...

Fotogalerie

Fotografie ze závodů, výletů, soustředení a nejrůznějších dalších akcí. » více...

Supriders © 2008 l Developed by Kinet