kontakt_ico  Kontakt
home_ico  Home
fb
30.10.2008 / Superior 2009 - BB30

Přímo znovuzrození zažívá díky iniciativě firmy FSA oversize středové složení BB30. Kliky s nápadně mohutnou osu budou v roce 2009 zdobit nespočet kol světových výrobců. Průkopníkem na domácí půdě je Superior, který bezzávitovému standardu přizpůsobil rámy nejen týmové řady hardtailů, ale i všechny modely řady XP

Geniálně jednoduchý systém průmyslových ( případně keramických ) ložisek, lisovaných přímo do rámu a oversize osy se zrodil v dílnách Cannondalu již v roce 2000 pod značkou Si - System Integratet. Dlouhou dobu se zdálo, že tento systém zůstane - především díky vysokým nárokům na výrobní přesnost rámů - výsadou pouze kol této značky.

Nedávno se však přidal Specialized se svými vlastními klikami a na letošním jarním festivalu Sea Otter Classic představila firma FSA 3 MTB a 3 silniční modely klik s integrovanou 30 mm osou.
Oproti standartnímu provedení se tyto kliky pyšní 12% hmotnostní úsporou za současného nárustu tuhosti, což zvyšuje efektivitu přenosu síly a kroutícího momentu. Na nový trend začínají reagovat i další výrobci a tak se s klikami pro středové složení BB30 budeme moci setkat i u silniční sady Sram Red a gramařské komunitě nadělil nový dárek i Storck se špičkovými klikami Power Arms, futuristicky orientované jedince potěší zase francouzský Stronglight.

Podrobnosti o systému BB30 najdete přímo na stránkách FSA nebo se na něj přijďte podívat na stánek Superioru na Sport Life.

 


» Návrat

Superior Riders E-SHOP

Nejjednodušší cesta k vybavení týmu Superior Riders a dalším produktuktům jeho partnerů   » více...

Superior Riders E-SHOP

Kalendář závodů

V kalendáři najdete odkazy na propozice, výsledky, reporty a fotky z jednotlivých závodů   » více...

Nevíte si rady s tréninkem?

Tréninkový poradce Superior Riders Vás zasvětí do tajů efektivního tréninku a správné výživy   » více...

Máte technický problém?

Řešení technických problémů, návody, tipy a servisní manuály pohledem Superior Riders   » více...

Fotogalerie

Fotografie ze závodů, výletů, soustředení a nejrůznějších dalších akcí. » více...

Supriders © 2008 l Developed by Kinet