kontakt_ico  Kontakt
home_ico  Home
fb
28.6.2008 / KPŽ Olomoucká padesátka Kooperativy

Krásné a slunečné počasí konce pracovního týdne přímo vybízející k výletům bylo důvodem, proč se týmový stan Superior Riders objevil v centru závodu v Bělkovicích u Olomouce již v pátek. Brzký příjezd do této nepříliš vzdálené destinace využil Martin s Victorem k seznámení s částí krásné a rychlé 50-ti kilometrové trati.

Ráno se začali objevovat i další členové, někteří včetně doprovodu v podobě přítelkyň a v Markově případě fenky Agáty. Ta se brzy stala středem pozornosti psa Radima z vedlejšího stanu konkurenčního týmu Čtyři Ever, především pak jeho zbytnělého reprodukčního orgánu. Poté, co se začaly objevovat první stížnosti na psí běsnění, pohotově zakročil Victor, který pomocí nafukovacích balónků Rubena chlupatý milenecký pár nemilosrdně rozdělil. Nastalý klid využil pro důkladné testování nového produktu, který se již brzy objeví na našem e-shopu – univerzálnímu bavlněnému nátělníku, který je vhodný nejen pro mechaniky, ale stane se i vaším věrným druhem pod košilí obleku při obchodních jednáních a jak se shodou okolností v praxi ukázalo, může být i důvodem vřelého přijetí svého uživatele do komunity šlachovitých závodních běžců. Návrat Agáty z vyšších vrstev atmosféry doprovázený mohutným žuchnutím testování přerušil – řídkým vzduchem omámená fena projevila Victorovi vděk za výlet kousnutím do ruky.

Start se rychle blížil a čas začal plynout nebývale rychle především poté, co se při rozjíždění podařilo Homoušovi urazit klackem přehazovačku a Markovi rozříznout plášť. Díky zásobě náhradních dílů se podařilo vypjatou situaci zvládnout a do závodu vyrazilo všech sedm přítomných Superior Riderů ( Svatopluk závodil na domácím závodě v Karlovicích, kde podlehl jen Karlu Hartlovi a obsadil 2. místo ). Jako první se do civilu převlékl Victor, který byl nucen odstoupit po devastaci řetězu krátce po startu. Tímto incidentem bohužel smůla jezdců v černých dresech neskončila - Markovi švihla větev přes obličej tak nešťastně, že přišel o kontaktní čočku, kvůli čemuž následně na trati několikrát zabloudil. Nejhůře dopadl skvěle jedoucí Zajda, který v jednom z rychlých sjezdů spadl. Své kolo připravil o přehazovačku, sebe naopak obdařil několika bolestivými odřeninami. Stejně jako v Radimově případě je i zde na místě vyzdvihnout optimální dimenzování výměnné patky rámů Superior, která svým prasknutím oba kluky zachránila před investicí do nové přehazovačky.

Až jako 18. se do cíle dostal Martin, 28. místem naopak mile překvapil Liborek, Jirka se po vleklé nemoci opět postavil na bednu – 3. místo v kategorii nad 40 si zasloužil 44. místem v celkové klasifikaci, rovněž velice slušně se s rychlou tratí popral spíše vytrvalostně nadaný Rádis, který dokončil před Borym na 44. místě. Marek viděl cílovou čáru rozostřeně na 85. místě.


» fotografie z akce

» Návrat

Superior Riders E-SHOP

Nejjednodušší cesta k vybavení týmu Superior Riders a dalším produktuktům jeho partnerů   » více...

Superior Riders E-SHOP

Kalendář závodů

V kalendáři najdete odkazy na propozice, výsledky, reporty a fotky z jednotlivých závodů   » více...

Nevíte si rady s tréninkem?

Tréninkový poradce Superior Riders Vás zasvětí do tajů efektivního tréninku a správné výživy   » více...

Máte technický problém?

Řešení technických problémů, návody, tipy a servisní manuály pohledem Superior Riders   » více...

Fotogalerie

Fotografie ze závodů, výletů, soustředení a nejrůznějších dalších akcí. » více...

Supriders © 2008 l Developed by Kinet