kontakt_ico  Kontakt
home_ico  Home
fb
1.11.2008 / THULE EuroClassic G5

Nepostradatelným pomocníkem Superior Riders se v uplynulé sezóně stal nový nosič kol THULE EuroClassic G5 na tažné zařízení

Do užívání jsme dostali variantu nosiče G5 909 pro tři kola doplněnou adaptérem, který kapacitu ještě o jednoho SUPa zvětší. Nízká hmotnost hliníkové a designově velice podařené konstrukce nosiče značně zpříjemňuje jeho instlaci na tažné zařízení, kde se ve správné poloze zajistí jedním pohybem k tomu určené páky. Nosič je navíc možné k tažnému zařízení uzamknout, aby nedošlo k jeho odcizení.

Nesrovnatelně jednodušší a fyzicky méně náročná je oproti střešním nosičům montáž samotných kol. Ty drží uzamykatelné kleštiny na výklopných ramenech a ozubené pásky. Samotné kleštiny jsou potaženy pryžovým povlakem, který je zárukou nepoškozeného laku převážených kol.

Asi největším benefitem EuroClassicu G5 je možnost jednoduše sklopit platformu s koly, což umožní bezproblémové otevření pátých dveří a dobrý přístup do kufru. Sklopení je navíc, díky ergonomicky vhodně umístěné páce, velice jednoduché a zvládnou je i nepříliš fyzicky obdaření jedinci.

Počáteční nedůvěru v systém montáže na "kouli" vystřídalo již po první jízdě obrovské nadšení a zcela se potvrdily superlativy pěné na nosič na oficiálních stránkách THULE. Uchycení nosiče je velice stabilní a umožňuje i případnou agresivní jízdu ( Vždy dbejte pravidel silničního provozu ! ). Největším přínosem z hlediska jízdních vlastností je však nízký aerodynamický odpor kol schovaných za autem, což navíc, v porovnání se střešními nosiči, značně snižuje spotřebu. Obvzvlášťe patrné je to pak u slabších motorizací. Zapomenout navíc můžete na kolo oblepené torzy těl nebohého hmyzu.

Celý sortiment nosičů kol a lyží THULE včetně příčníků a příslušenství najdete za exklusivní ceny v našem e-shopu.


» fotografie z akce

» Návrat

Superior Riders E-SHOP

Nejjednodušší cesta k vybavení týmu Superior Riders a dalším produktuktům jeho partnerů   » více...

Superior Riders E-SHOP

Kalendář závodů

V kalendáři najdete odkazy na propozice, výsledky, reporty a fotky z jednotlivých závodů   » více...

Nevíte si rady s tréninkem?

Tréninkový poradce Superior Riders Vás zasvětí do tajů efektivního tréninku a správné výživy   » více...

Máte technický problém?

Řešení technických problémů, návody, tipy a servisní manuály pohledem Superior Riders   » více...

Fotogalerie

Fotografie ze závodů, výletů, soustředení a nejrůznějších dalších akcí. » více...

Supriders © 2008 l Developed by Kinet