kontakt_ico  Kontakt
home_ico  Home
fb
10.12.2008 / Varlatův kulturní tip

Milí mí drazí kolegové,

v rámci družby a poznání českých luhů a hájů jsem se vydal na zájezd do města v srdci Evropy, námi Litevci nazýváného Prágoš. Přijal jsem pozvání na kulturně - vzdělávací zájezd pořádaný Jehovistickým spolkem z Jarcové.

Vyjeli jsme časně z rána v pondělí 1.7.2008. Po cestě zpívali libozvučné písně za doprovodu kytary, konzumovali řízky s chlebem a zapíjeli mešním vínem. Do kolektivu jsem chtěl zapadnout a tak ze slušnosti nabídl sbližavadlo v podobě litevske vodky. To se ovšem v autobuse neosvedčilo a spolu s dalšími prohřešky ( vyprávění nemravných vtipů, sahání na vedoucí výpravy, polití stopařky mešním vínem ),vyústilo v to, že jsem byl 8 kilometrů před cílovou destinací z Ikarusu vyopcován. Nezlomil jsem ovšem hůl nad národem praotce Čecha a začal stopovat směrem ku Praze.

Po pár minutách mi zastavila Škoda 120, se 4 urostlými padesátnicemi. Jejich doporučení znělo: "Pokud chci poznat českou kulturu, nesmím přijít o mohykána dob minulých, hvězdu jevištní scény s mramorovvým hlasem, nápadně se podobajícím zvuku dozeru Stalinec, legendu legend, Slavíky opředeného Dalibora Jandu". Dvě z přísedících žen prý dodneška "svrbí" rodidla, kdykoli si jen v koutku duše na tohoto velikána vzpomenou...

Toto vyprávění určilo můj pražský program - pln zvědavosti jsem se vydal na oslavu 55. narozenin Dalibora v Lucerně. 90% osazenstva sálu tvořily ženštiny ve věku od 15 do 60 s převahou pětačtyřicátnic. Dalibor se jako pravý gentleman oběvil na place na vteřinu přesně. V roji ohňostrojů a polonahých slečen doklouzal po svých béžových manžestrákách doprostřed pódia... Pak začalo něco neuvěřitelného. Koncert Ramstein nebo U2, které jsem navštívil v Kaunasu byly, oproti tomuto, románem pro dospívající dívky. Musím uznat, že Dalibor Janda je opravdovou celebritou a jeho Hurikán či Žít jako kaskadér by se ujaly i v pobaltí. A propos, probíhají jednaní, aby se Dalibor v příštím roce jako host Superior Riders objevil na jednom ze závodů KPŽ, kde by se mohl stát ozdobou fronty na startovní čísla.

Obohacující zážitek v podobě koncertu Dalibora Jandy bych doporučil každému z Vás neváhejte proto navštívit web Hurikán Records, kde naleznete vyčerpávající informace o samotném interpretovi, jeho bohaté discografii, sci-fi story Všechno na Mars a především termíny jednotlivých vystoupení v rámci aktuálního narozeninového turné.

Ještě dnes se můžete vydat na Daliborův koncert do Prešova!

Váš Varlat


» Návrat

Superior Riders E-SHOP

Nejjednodušší cesta k vybavení týmu Superior Riders a dalším produktuktům jeho partnerů   » více...

Superior Riders E-SHOP

Kalendář závodů

V kalendáři najdete odkazy na propozice, výsledky, reporty a fotky z jednotlivých závodů   » více...

Nevíte si rady s tréninkem?

Tréninkový poradce Superior Riders Vás zasvětí do tajů efektivního tréninku a správné výživy   » více...

Máte technický problém?

Řešení technických problémů, návody, tipy a servisní manuály pohledem Superior Riders   » více...

Fotogalerie

Fotografie ze závodů, výletů, soustředení a nejrůznějších dalších akcí. » více...

Supriders © 2008 l Developed by Kinet