kontakt_ico  Kontakt
home_ico  Home
fb
21.6.2008 / Author bikemaraton Suľovské skály, Sulov - Slovensko

Původně krátká páteční testovací vyjížďka nového nosiče kol Thule na tažné zařízení zapůjčeného týmu Superior Riders firmou Martteskon s.r.o. se shodou okolností zvrhla v účast Victora a Humra na bikemaratonu Author Súľovské skaly.

Po chvíli divoké jízdy, která důkladně prověřila spolehlivost sofistikované konstrukce nosiče, stanuli oba závodníci v centru závodu v Súľově. Po vlídném a uchulahodícím prezentačním procesu byl místními nádeníky postaven týmový stan, pro který ochotní pořadatelé vyhradili místo přímo naproti historické mobilní vakuové pumpě vystavené na zdejším náměstíčku. Noclehárnou se klukům stala dvanáctsettrojka, na což ovšem doplatil Victor, který takřka celou noc proplakal, zděšen zvuky vydávanými opilým hluchoněmým tvorem. S prvními ranními paprsky byl po posouzení Victorova psychického stavu povolán Dr. Fokodel, který s sebou přivezl všelék v podobě své přenádherné asistentky. 

Zhruba pětisethlavé pole závodníků vyrazilo vstříc 50-ti kilometrům poměrně náročné tratě v 9:15. Martin tentokrát doplatil na celotýdenní silniční trénink - kdyby totiž během týdne zavítal do terénu, patrně by poškozený článek řetězu odhalil dříve než při mocném záběru po startovním výstřelu rozléhajícím se Súľovskými skalami. Díky ochotné pomoci mechaniků ze se servisu v prostoru startu pro něj však závod neskončil a se zhruba pětiminutovým zpožděním se vydal na stíhací jízdu. Tou dobou už čelo závodu ovládalo duo Tomáš Najser a Victor, kterým patří velký dík za to, že se snažili tempo ostatních závodníků usměrňovat tak, aby umožnili Humrovi návrat na přední příčky. Po několika kilometrech „čekání" usoudil Tom, že Martinův problém bude vážnějšího rázu a vydal se sólovou jízdou vstříc vítězství. Viktor si až do chvíle, kdy jej prapodivné klepání upozornilo na obří hřebík v plášti, držel místo v první desítce. Po odstranění hřebu byl Ralph sice rychle zatěsněn přípravkem No-Flats, přesto však došlo k úniku vzduchu. Po dofouknutí se už Victor vracel do tempa jen velice těžce a cílovou pásku proťal jako 17.. Humr se zběsilou jízdou prokousával stále dopředu a po mohutném ataku v posledních stoupáních přilétl do cíle na 2. pozici absolutně a stal se vítězem elitní kategorie. Za tento výkon byl v cíli jednou z fanynek odměněn plastovým tryskáčkem, se kterým pak předváděl jen těžko uvěřitelné střílačky. 

Ještě než slunné odpoledne vyvrcholilo dekorováním vítězů na všech třech tratích ( 25/50/90 km ), stal se stan Superior Riders doslova centrem kulturního dění. Návštěva střídala návštěvu, v pravidelných intervalech probíhaly kulturistické exhibice Welislava a s obrovským ohlasem se rovněž setkal kurz otcovské péče ( děkujeme figurantce Anežce ). Od plůtků, kde starostlivě vyhlížela své svěřence se do stanu přesunula i Fokodelova asistentka, která slovenským fanouškům neúnavně pózovala s naleštěnými týmovými stroji a stala se tak ozdobou celé příjemné a povedené akce. Jedinou vadou na kráse tak byla nepříliš štastná volba vegetariánského jídla v cíli.


» fotografie z akce

» Návrat

Superior Riders E-SHOP

Nejjednodušší cesta k vybavení týmu Superior Riders a dalším produktuktům jeho partnerů   » více...

Superior Riders E-SHOP

Kalendář závodů

V kalendáři najdete odkazy na propozice, výsledky, reporty a fotky z jednotlivých závodů   » více...

Nevíte si rady s tréninkem?

Tréninkový poradce Superior Riders Vás zasvětí do tajů efektivního tréninku a správné výživy   » více...

Máte technický problém?

Řešení technických problémů, návody, tipy a servisní manuály pohledem Superior Riders   » více...

Fotogalerie

Fotografie ze závodů, výletů, soustředení a nejrůznějších dalších akcí. » více...

Supriders © 2008 l Developed by Kinet