kontakt_ico  Kontakt
home_ico  Home
fb
12.2.2009 / Superior Riders v Toskánsku 2

Další dny a míle uběhly pod koly Superior Riders na jejich italském soustředění. I přes neustále se sčítající únavu přinášíme krátky popis jejich náplně a průběhu.

Zdá se, že Toskánsko konečně opustilo, na zdejší poměry, nevlídné počasí hrozící častými dešťovými přeháňkami a vlády nad celým krajem se chopilo žhavé slunce. To se stalo impulsem k nasměrování tréninkových jízd minulých dní na klikatící se horské serpentiny a několik návštěv malebných mořských přístavů.

V horách jsou týmové SUPice Humra a Victora jako doma nejen díky tuhým rámům a nízké hmotnosti, ale především díky vyhřívaným vakům, které před každou jízdou vytemperují nekompromisní Schwalbe Ultrema na optimálních 50°. Proti takto nachystaným "zbraním" pak ve sjezdech nemají zdejší, jinak obdivuhodně výkonní soupeři, sebemenší šanci a jen nevěřícně kroutí nagelovanými hlavami nad adhezí popírající veškeré fyzikální zákony.

Moře je naopak velkým lákadlem pro dámskou část tréninkové sestavy. Lenka po šplouchání slaných vln touží natolik, že kvůli nim každným dnem posouvá hranice svého denního kilometrového maxima.

Příjemným zpestřením mnohahodinových tréninků jsou souboje Zajdy s Markem, kteří v závěrech dlouhých stoupání dojíždějí doslova na lokty. Motivaci mají obrovskou - lepší vrchař se pro daný den stává neomezeným despotou v jejich společném pelechu.

Navigační nejistotu a časté minely vystřídala precizní znalost místních komunikací, takže trénik již nenarušují zbytečné zastávky a bloudění. Menší paniku způsobilo pouze dnešní několikahodinové pohřešování známé dvojice rošťáků, kteří se z tréninku nevrátili spolu s pelotonem. Vše se nakonec vysvětlilo nálezem čtivé a poučné literatury v příkopu u silnice, která zaměstnala oba Ridery natolik, že nebyli dlouhou dobu schopni pokračovat v jízdě.

Celé skupině zbývají v Toskánsku poslední dva dny, o jejichž průběhu vás budeme samozřejmě informovat v dalším článku.

1. díl toskánské trilogie Superior Riders

3. díl toskánské trilogie Superior Riders

kompletní fotogalerie ze soustředění v Toskánsku


» fotografie z akce

» Návrat

Superior Riders E-SHOP

Nejjednodušší cesta k vybavení týmu Superior Riders a dalším produktuktům jeho partnerů   » více...

Superior Riders E-SHOP

Kalendář závodů

V kalendáři najdete odkazy na propozice, výsledky, reporty a fotky z jednotlivých závodů   » více...

Nevíte si rady s tréninkem?

Tréninkový poradce Superior Riders Vás zasvětí do tajů efektivního tréninku a správné výživy   » více...

Máte technický problém?

Řešení technických problémů, návody, tipy a servisní manuály pohledem Superior Riders   » více...

Fotogalerie

Fotografie ze závodů, výletů, soustředení a nejrůznějších dalších akcí. » více...

Supriders © 2008 l Developed by Kinet